T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ADIYAMAN / SİNCİK - Sincik Halk Eğitimi Merkezi

Hayat Boyu Öğrenme Komisyonu ve İşbirliği Toplantısı Yapıldı.

Hayat Boyu Öğrenme Komisyonu ve İşbirliği Toplantısı Kaymakam Uğur Ünsal Başkanlığında Yapıldı.

02-08-202202-08-202202-08-202202-08-202202-08-2022 

 

Planlama Komisyonu toplantısı Kaymakam Uğur ÜNSAL' ın açılış konuşmasıyla başladı. Kaymakamımız yoklama ve açılış konuşmasını yaptı.

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hüseyin MERİÇ 2021-2022 Eğitim Öğretim yılında açılan kurslar ve yapılan çalışmalar hakkında genel bir bilgi verdi. 2021-2022 Eğitim döneminde 100 kurs açılmış olup, açılan kurslara 835 erkek 933 kadın kursiyer olmak üzere toplam 1768 kursiyer katılmıştır.         

 

2-      2022-2023 Eğitim-Öğretim yılı yapılacak çalışmalar ile açılacak kurslar hakkında işbirliği yapılan kurumlar ve temsilcileri ile bir değerlendirme yapıldı. Yapılacak olan bu çalışmaların değerlendirilmesi aşamasında;

 

 

 

-          Sincik ilçesinde bulunan her okulda okulun fiziki durumu, öğretmen kadrosu veli profili ve öğrencilerin istekleri dikkate alınarak en az bir kurs açılması sağlanacaktır. Kursların açılması ve takibi bu karara istinaden okul müdürlüğü sorumluluğunda olacaktır.

 

 

 

-          Okullarda açılacak olan kurslarda denetim sürecinin tam işlemesi kursların verimli geçmesinin sağlanması için kurum müdürü tarafından gerekli denetimlerin yapılması ve kurs ek ders çizelgelerinin kurum tarafından doldurularak Halk Eğitimi Merkezine ulaştırılması sağlanacaktır.

 

 

 

-          Sincik ilçe merkezinde yer alan lise erkek öğrenci yurdu ile kız öğrenci yurtlarında kalan öğrencilere yönelik mesleki kurslar öncelikli olmak üzere en az 2 adet kurs açılması sağlanacaktır. Erkeklere yönelik arıcılık, meyve ağacı yetiştiriciliği, sürü yöneticiliği vb., kız öğrenciler için ise taleplerine göre el sanatları benzeri mesleki kursların açılması sağlanacaktır.

 

 

 

-          İşbirliği yapılan kurumlarla en az 1 kurs açılması sağlanacaktır. İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü, Sincik Yazı İşleri Müdürlüğü, İlçe Özel İdare Müdürlüğü, İlçe Müftülüğü tarafından belirlenecek personel veya vatandaşlara yönelik talepleri doğrultusunda kurs açılacaktır. Kursların açılması ve takibi bu karara istinaden kurum müdürlükleri sorumluluğunda olacaktır.

 

 

 

-          Sincik ilçesinde ortaöğretim okullarından mezun olup da herhangi bir yükseköğretim kurumuna yerleşemeyen öğrencilere yönelik olarak paydaş kurumların işbirliği ile ilçe merkezinde mezun öğrencilere yönelik YKS (TYT-AYT) alanlarında DYK kurslarının açılması için gerekli çalışma ve işbirliğinin yapılması kararı alındı. Halk Eğitimi Merkezi binasının olmaması, öğrencilerin hafta içi köyden veya uzak noktalardan ilçe merkezine gelebilme imkanı olmaması, hafta sonu ilçe ile köy yerleşimleri arasındaki ulaşım sıkıntısı nedenleri görüşüldü. Öğrenci durumuna göre talep olması durumunda merkezdeki okulların boş sınıflarının olmaması ve taşıma kapsamında öğrencilerin okullara geliyor olması nedeni ile ilçe merkezinde bir iş yeri veya dükkanın Belediye ve Kaymakamlıkça desteklenmek üzere kiralanarak sınıf ortamının sağlanması kararı alındı.

 

 

 

-          2022-2023 Eğitim yılında öğrenci, kurum çalışanları, memurlar, esnaf ve vatandaşların katılım sağlayacağı voleybol turnuvası ve satranç turnuvalarının düzenlenmesi sağlanacaktır.

 

 

 

-          Proje eğitimine katılan veya yatkın olan kamu personelinin ve özellikle öğretmenlerin kurumlarında açabileceği kurs veya yapabilecekleri etkinliklere, oluşturacakları sosyal ortam ve fiziki gelişime katkı sunacak her türlü proje çalışmalarının yürütülmesinin sağlanması ve Kaymakamlık tarafından da gerekli desteklerin verileceği kararı alındı. 

 

 

 

-          Sincik ilçe merkezinde engelli vatandaşların tespitinin yapılarak bunları Halk Eğitimi Merkezi bünyesinde sevecekleri kurslara yönlendirilmelerinin yapılması, bunun için en az 1 kurs açılması. Engelli kursiyerlerin kurs giderlerinin Kaymakamlıkça karşılanması sağlanacaktır.

 

 

 

-          İlçe merkezinde İngilizce kursu açılması için gerekli çalışmaların yapılması

 

 

 

-          İlçede halk oyunları kursu açılması için Müzik ve Beden Eğitimi branşlarındaki öğretmenlerin kurs açması için okul yönetimlerince ve Halk Eğitim işbirliği ile teşvik edilmelerinin sağlanması kararı alındı.

 

 

 

 

 

Toplantı karşılıklı dilek ve temenniler ile toplantı tamamlandı.  

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 01.08.2022 - Güncelleme: 02.08.2022 16:20 - Görüntülenme: 104
  Beğen | 1  kişi beğendi