T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ADIYAMAN / SİNCİK - Sincik Halk Eğitimi Merkezi

Minik Eller, Büyük Hayaller

Sincik Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından anaokul, ilk ve ortaokul öğrencilerine, “Minik Eller Büyük Hayaller" etkinlikleri kapsamında tanıtım çalışmaları yapıldı.

 

Sincik ilçesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’ nın yer aldığı 22-26 nisan 2024 tarihleri arasında geleneksel sanatlar ile kültürel mirasımızın tanıtılması, öğrencilerde yeni ilgi alanları oluşturulması ve yeteneklerini keşfetmeleri amacıyla Hayat Boyu Öğrenme Kurumları Geleceğimiz Olan Çocuklarla Buluşuyor teması ile ‘’Minik Eller, Büyük Hayaller’’ adlı etkinlik kapsamında Sincik Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğümüz tarafından bir dizi etkinlik düzenlendi.

 

Sincik Halk Eğitimi Plastik Çamur Ve Alçı Şekillendirme mesleki kursu Usta Öğreticisi Mehmet ÖZBEK Sincik Anaokulu öğrencileri ile buluştu. Öğrencilere çamurdan nasıl eşya ve figürler yapabileceklerini anlattı. Öğrenciler önce dinledi sonra da uygulamalı olarak hayal ettikleri figürü çamurdan yapmaya çalıştılar. Doyasıya eğlendiler. Sıralarının kendilerine gelmesi için sabırsızlıkla beklediler. İlk defa seramik özel çamuru ile tanışan öğrenciler minik elleri ile güzel çalışmalar yaptılar.

 

            Sincik Halk Eğitimi El Sanatları mesleki kursu Usta Öğreticisi Seval ALTINTEL Sincik İlkokulu öğrencileri ile buluştu. Çocukların ilgisini çekecek kitap ayracı yapımını çocuklara gösterdi. Çocuklar ilgi ile dinlediler. Daha sonra ise ellerine malzemelerini alan çocuklar parçaları birleştirerek çok güzel kitap ayraçları yaptılar.

 

            Sincik Halk Eğitimi Giyim Teknolojileri mesleki kursu ve aynı zamanda El Sanatları kursu Usta Öğreticisi Ülkiye TANER ise Sincik Çatbahçe İlkokulu ana sınıfı öğrencileri ile buluştu. Çocuklar ile birlikte ay yıldızlı bayrağımızı simgeleyen toka ve rozet yapımı aşamaları tek tek anlattı. Makası eline alan çocuklar öğreticilerinin yönlendirmeleri ile böyle güzel bir çalışmaya ortak oldular. Türk bayrağı figürünü tokalaştırarak baş tacı yaptılar.

 

            Sincik Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü ile beraberindeki idareciler Sincik ilçesinin en uzak noktası olan Aksu Köyünde yer alan 2 ilkokulda okuyan öğrenciler ile piknik yaptı. Aksu köyünde yapılan piknikte çocuklar yöresel oyunlarını oynadılar, ip atladılar ve yakan topu oynadılar. Çocuklara bu tür oyunlarda oynamaları için çeşitli hediyeler verildi, ikramda bulunuldu.  

 

 Öğrenciler bu eğlenceli zaman zarfında bol miktarda hatıra fotoğrafı çekti.


 

22-04-202422-04-202422-04-202422-04-202422-04-202422-04-202422-04-202422-04-2024

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 22.04.2024 - Güncelleme: 22.04.2024 16:22 - Görüntülenme: 31
  Beğen | 1  kişi beğendi