T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ADIYAMAN / SİNCİK - Sincik Halk Eğitimi Merkezi

ÖNEMLİ DUYURU!

Açık Öğretim Kurumları 2023-2024 Eğitim ve Öğretim Yılı 1. Dönem Sınavları Yedek Salon Aday İşlemleri

Açık Öğretim Kurumları 2023-2024 Eğitim ve Öğretim Yılı 1. Dönem Sınavları Yedek Salon İşlemleri 01-20 Aralık 2023 tarihleri arasında  yapılacaktır. 

Açık Öğretim Kurumları 2023-2024 Eğitim ve Öğretim Yılı 1. Dönem kayıt tarihleri arasında seçmiş oldukları sınav bölgesinden farklı bir sınav bölgesinde sınava katılmak isteyenlerden "zorunlu ikamet değişikliği, askere alınma/terhis, tutuklu/hükümlü, ders değişikliği, sağlık kurulu raporu" vb. sebeplerle yedek salonda sınava girmek isteyen öğrenciler; 01-20 Aralık 2023 tarihleri arasında mazeretlerini belirten belge ve dilekçe ile sınava girecekleri il/ilçe millî eğitim müdürlüklerinde bulunan Bölge Sınav Yürütme Komisyonuna başvurması gerekmektedir.

 Açık Öğretim Kurumları Sınavlarına yedek salonda girme talepleri Bölge Sınav Yürütme Komisyonu'nca incelenerek mazeretleri uygun görülen öğrencilerin yedek salon işlemleri MEBBİS Sınav Bina Bilgileri Modülü bölümünde İl/İlçe İşlemleri menüsü altında yer alan ''Yedek Salon Aday İşlemleri'' menüsünden 01-20 Aralık 2023 tarihleri arasında yedek kontenjan sayısı kadar yapılacaktır.

-  Yedek salon aday işlemlerinde kullanılan mazeret (Sağlık Kurulu Raporu, Zorunlu İkamet Değişikliği, Askere Alınma/Terhis, Tutuklu/Hükümlü, Ders Değişikliği) belgelerinin tarihleri kontrol edilerek sisteme kaydedilecektir.

-  Açık öğretim okullarına devam eden öğrencilerin sınava girecekleri derslerde değişiklik olması durumunda, bu öğrenciler açık öğretim okulları tarafından ''Ders Değişikliği'' mazereti ile modüle işlenecektir. Sınav giriş yerleri ve salon yoklama listeleri yayınlandıktan sonra yedek salon işlemi yapılan adayların giriş yerleri ve salon yoklama listeleri yeniden almaları gerekmektedir.

-  Cezaevlerinde tutuklu veya hükümlü olarak bulunan adayların yedek salonda sınava girme talepleri Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü tarafından 11 Aralık 2023 tarihine kadar Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğüne bildirilecektir. İl/İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinin bildirdiği cezaevlerinde yedek salonda sınava girme talepleri dikkate alınmayacaktır.

-  Engelli öğrencilerin gerekli hizmeti alabilmeleri için Bölge Sınav Yürütme Komisyonu'na başvurarak durumlarını belirten raporlarını ibraz etmeleri gerekmektedir. İbraz edilen raporlar incelenerek 16 Ekim 2023 tarihinden sonra oluşan sağlık mazeretleri Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü'ne gönderilecek olup bu tarihten önceki raporlar için Halk Eğitim Merkezlerine başvurarak bir sonraki sınav için sağlık raporlarının sisteme işlenmesi istenecektir. Evde veya hastanede sınav hizmeti almak isteyen öğrencilerden heyet raporunda "yatarak tedavi görüyor" veya "evde sınav hizmeti alması uygundur" ibaresi bulunan öğrenciler evde veya hastanede sınava alınacaktır.

Öğrenciler fotoğraflı sınav giriş belgelerini 18 Aralık 2023 tarihinden itibaren T.C. Kimlik veya Öğrenci Numarası ile https://aolweb.meb.gov.tr/ogrenci_giris.aspx  adresinden giriş yaparak alabileceklerdir. Fotoğraflı sınav giriş belgeleri olmayan öğrenciler sınava alınmayacaktır. Bu durumda olan öğrencilerin mağduriyet yaşamaması için sınav tarihinden önce Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğüne müracaat ederek fotoğrafını bilgi yönetim sistemine yükletmesi gerekmektedir.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 07.12.2023 - Güncelleme: 07.12.2023 09:44 - Görüntülenme: 83
  Beğen | 0  kişi beğendi