T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ADIYAMAN / SİNCİK - Sincik Halk Eğitimi Merkezi

PİKTES Eğitim Bilgileri paylaşıldı.

Suriyeli Çocukların Türk Eğitim Sistemine Entegrasyonunun Desteklenmesi Projesi hakkında bilgilendirme çalışması yapıldı.

27-30 mart 2022 tarihleri arasında Antalya' da gerçekleştirilen Suriyeli Çocukların Türk Eğitim Sistemine Entegrasyonunun Desteklenmesi Projesi kapsamında Sincik Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Hüseyin MERİÇ' in katıldığı eğitim 3 gün sürdü. Eğitim kapsamında E-Yagın, Yaygın Eğitim yönetmeliği ve mevzuatı, sosyal kültürel etkinlikler, PİKTES projesi, programlar ve modüller, idari ve mali işler, kalite takip sistemi, Açık Öğretim Okulları, geçici koruma altındaki kişilere yönelik kurslar hakkında bilgilendirmeler yapıldı. 

Eğitimden sonra not alınan önemli konular hakkında idareciler ve usta öğreticiler ile bilgi alış verişi için toplantı yapıldı. Yeni başlatılan kalite yönetim sisteminde Müdürlüğümüz tarafından yapılacak iş ve işlemler değerlendirildi. Bu konu hakkında aktif olarak devam eden el sanatları usta öğretiicilere görev dağılımı yapıldı. Kursiyerlerin okuma yazma durumlarının tespit edilerek Açık Öğretim okullarına yönlendirilmeleri, yetenekli olanların ise mesleki eğitim merkezlerine yönlendirilerek kalfalık ve ustalık belgeleri için başvuru yapmaları anlatıldı. Yine el sanatları alanında üretim yapıp satış gerçekleştiren kursiyerlerin yıllık brüt asgari ücretin 12 katı kadar satışlarda vergi muafiyeti taşıdığı konusunda bilgilendirme yapıldı. Başvuru dilekçe örnekleri usta öğreticilere verilerek onların kursiyerlerini vergi dairelerine yönlendirmeleri bilgileri anlatıldı. Kurslar ile ilgili bilgi alışverişi yapılarak toplantı tamamlandı.

26-04-2022

25-04-202225-04-2022

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 25.04.2022 - Güncelleme: 26.04.2022 09:48 - Görüntülenme: 327
  Beğen | 1  kişi beğendi