Sincik Halk Eğitimi Merkezi

Adres
KARAMAN MAH. AKİF KÜÇÜKCAN CAD. HALK EĞITIM MERKEZI BLOK NO: 1/4 SİNCİK / ADIYAMAN
Vizyon
• Eğitim, öğretim ve araştırma kalitesi ile ilimizde tercih edilen • Takım çalışmasını teşvik eden, katılımcı ve paylaşımcı bir yönetime sahip; • Geleneksel sanatlarımızın özünü koruyarak çağdaş, kalıcı ve özgün eserler ortaya koyan; • Evrensel değerlere saygılı, toplam kalite yönetimi ilkelerini benimsemiş, sürekli gelişen; • Türkiye ve dünyanın neresinde olursa olsun aldıkları eğitimle ihtiyaç duyulan alanlarda kendi iş başarımlarını sağlamış insanların yetiştirildiği gelişmiş ülke standartlarında eğitim veren ve tercih edilen ; bir MERKEZ olmaktır.
Misyon
• Türk Milli Eğitiminin Temel İlkeleri doğrultusunda, yaygın eğitimin önemini özümsemiş, örgün eğitim sistemi dışına çıkmış vatandaşlarımıza yaşı ne olursa olsun ihtiyaç duydukları alanlarda eğitim vermek, piyasa şartlarına uyum sağlayabilecek bilgi ve tecrübeyi aktarmak, gelişmiş ülkelerin çalışma ve eğitim seviyesine ulaşmalarını sağlamak için var olan bir yaygın eğitim kurumuyuz.
Öğretim Şekli :Tam Gün Tam Yıl
Kalorifer ile ısınmaktadır.
İngilizce ve diğer dil kursları açılmaktadır.
Kahta üzerinden İl merkezine yarım saatte bir araç bulunmaktadır.
Sincik Halk Eğitimi Merkezi otogara yürüme mesafesindedir.
Yerleşim Yeri
1992 yılında faaliyetlerine başlayan merkezimiz, 2009 yılında İlçemiz Söğütlü Cumhuriyet İÖO’ undan boşalan ve merkezimize tahsis edilen müstakil binasına taşınmıştır. 2014 yılında da Sincik Köylere Hizmet Götürme Birliğine ait binaya taşınmıştır.2016 yılından itibaren Sincik Halk Eğitimi Merkezi Hükümet Konağı giriş katında hizmet vermeye başlamıştır.Halen eğitim öğretime burada devam etmektedir.
İlçe merkezine 0 km,il merkezine 66 km uzaklıktadır.
Kurumumuzun 2 idareci 4 branş öğretmeni kadrosu bulunmaktadır.
Puansız alım yapılmaktadır.
Başarı puanı hesaplanmamaktadır.
Örgün Eğitim Öğrencisi Bulunmamaktadır.
Sincik ilçesinde her türlü sportif, sosyal, kültürel etkinlikler yapmaktadır.
Bilimsel Etkinlikler
Sincik ilçesinde her türlü sosyal, sportif ve bilimsel projelere destek vermektedir.
Proje Çalışmaları
İpekyolu Kalkınma Ajansında kabul edilen ´´Geçmişimi Geleceğime Dokuyorum´´ projesi devam etmektedir.
Yurt dışı proje faaliyeti bulunmamaktadır.
Diğer Hususlar
Sincik Halk Eğitimi Merkezimiz güler yüzlü çalışanları ile halkımıza mahallinde ulaşarak kurum hedefleri doğrultusunda tüm hizmetleri zamanında ve etkin bir şekilde ulaştırmayı amaç edinmiştir.